Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

" Διαχείριση απορριμάτων -Τα σκουπίδια δεν είναι πια....για πέταμα".




Οι μαθητές του Δ2 τμήματος στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής, ολοκλήρωσαν την εργασία τους, που είχε θέμα:

                  " Διαχείριση απορριμάτων -Τα σκουπίδια δεν είναι πια....για πέταμα".

     Μέσω ίντερνετ τα παιδιά παρακολούθησαν πολλά βίντεο που σχετικά για τις αιτίες που οδηγούν στην καταστροφή του  περιβάλλοντος, καθώς και για τους τρόπους προστασίας του.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Ιταλική Εισβολή στην Ελλάδα. 28 Οκτωβρίου 1940.


Το 1940 ο κόσμος ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου πολέμου. Η Γερμανία, με ηγέτη το Χίτλερ, μαζί με τη σύμμαχό της Ιταλία, με ηγέτη τον Μπενίτο Μουσολίνι, κατάφερε να κατακτήσει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ο Ιταλός δικτάτορας αποφάσισε να κατακτήσει τη μικρή και όπως φαινόταν αδύνατη να αντισταθεί Ελλάδα. Έτσι άρχισε τις προκλήσεις. Στις 15 Αυγούστου 1940 ένα ιταλικό υποβρύχιο βύθισε το ελληνικό πολεμικό πλοίο “Έλλη”. Τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα ξυπνά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά. Η ιταλική κυβέρνηση απαιτεί να παραχωρηθούν στο στρατό της λιμάνια, δρόμοι, σιδηρόδρομοι και χώροι για στρατόπεδα. Απαιτεί με λίγα λόγια την παράδοση της Ελλάδας. Η απάντηση δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετική: ΟΧΙ.

Μαθαίνω την προπαίδεια παίζοντας !

Κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα θα βρείτε εκπαιδευτικό λογισμικό που μαθαίνει τους μικρούς μας φίλους την προπαίδεια από το 1 μέχρι το 12. 
Καθίστε μαζί με τα παιδιά σας και παίξτε το. Είναι απλά καταπληκτικό και βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν διασκεδάζοντας.
Όλοι ξέρουμε ότι η προπαίδεια αποτελεί για πολλούς από τους μικρούς μαθητές βραχνά. Ήρθε η ώρα να γίνει παιχνίδι και διασκέδαση.

Πηγή: http://e-math.eduportal.gr


Παιχνίδι που μας μαθαίνει την ώρα.



Κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα θα βρείτε εκπαιδευτικό λογισμικό που μαθαίνει τους μικρούς μας φίλους την ώρα. 
Καθίστε μαζί τους και παίξτε το. Είναι πολύ καλό και βοηθάει τα παιδιά να μάθουν την ώρα διασκεδάζοντας.

Πηγή: http://e-math.eduportal.gr

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2012 - 2013.

Την  Τρίτη  11  Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε  ο  Αγιασμός  του  σχολείου  μας  για  την  έναρξη  της  νέας  σχολικής  χρονιάς  2012 - 2013. Ο  Αγιασμός  τελέστηκε  από  τον  πατέρα  Δαμασκηνό  παρουσία  των  μαθητών, των  δασκάλων  και  αρκετών  γονέων. Μετά  το  τέλος  της  τελετής  όλοι  ευχήθηκαν  "Καλή  και  Δημιουργική  σχολική  χρονιά".