Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άη Βασίλης και ο Μέγας Βασίλειος

Οι μαθητές του Στ 1 έψαξαν και βρήκαν τη διαφορά….

Ο Άη Βασίλης και ο Μέγας Βασίλειος
  Ο Άη Βασίλης αποτελεί σήμερα μια διεθνή λαογραφική μορφή η οποία μοιράζει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους που υπήρξαν «καλοί» κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε. Αποτελεί κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  Για τους Δυτικούς ο Άη Βασίλης είναι ο Santa Claus,

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ου σχολείου μας επισκέφτηκαν σήμερα το χριστουγεννιάτικο χωριό στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων και έζησαν από κοντά τη γιορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.Με τη βοήθεια των προσκόπων έφτιαξαν σπιτάκια από μπισκότα, έπαιξαν επιδαπέδια παιχνίδια ,είδαν τα χριστουγεννιάτικα περίπτερα, γεύτηκαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και αποχώρησαν ευχαριστημένοι,  ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μια απογευματινή επίσκεψη με τους γονείς τους.
Δείτε  παρακάτω  εικόνες  από  την  επίσκεψη.





Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι μαθητές του Στ 1, με ευχάριστη χριστουγεννιάτικη διάθεση κατασκεύασαν γύψινα μαγνητάκια, τα  οποία χρωμάτισαν με τέμπερες και χρυσόσκονη.
    Με ιδιαίτερη χαρά και αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία, πρόσφεραν τις  μοναδικές δημιουργίες τους στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Τα έσοδα του bazaar προορίζονται για την ενίσχυση άπορων οικογενειών.
    Οι  μαθητές  του Στ1 και η δασκάλα τους, εύχονται σε όλους καλές γιορτές  και  ευτυχισμένο  το  2014 !

   Δείτε  παρακάτω  εικόνες  από  τις  κατασκευές  των  μαθητών.



   

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εορτασμός της 11ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της προβάλλει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα προσδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, ώστε να προετοιμάζονται πλήρως για να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.
Το  σχολείο  μας  θα  συμμετέχει  σε  αυτόν  τον  ετήσιο  εορτασμό  της  Ημέρας  του  Παιδιού,  έτσι ώστε να διαδοθεί το μήνυμα της Ημέρας, για το καλύτερο αύριο των παιδιών όλου του κόσμου.
Γι  αυτό  ευχόμαστε  σε  όλα  τα  παιδιά  του  κόσμου  " Ειρήνη, Χαρά, Ευτυχία, Υγεία κι  έναν  καλύτερο  κόσμο  για  να  πραγματοποιήσουν  τα  όνειρά  τους".