Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το σχολείο μου
Ένα από τα ωραιότερα κτίρια των Μεγάρων είναι και το σχολείο μου, το 5ο Δημοτικό. Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Στρατήγη, λίγο πιο κάτω από την εκκλησία του Αϊ Γιάννη, του Χορευταρά. Είναι σχετικά καινούριο αφού κατασκευάστηκε το έτος 2004 από τη Νομαρχία Αττικής.
Καθώς περνάει κανείς από μπροστά του μπορεί να διακρίνει, μέσα από τα γκρι κάγκελα, το μπροστινό προαύλιο και τους φρεσκοβαμμένους μπλε, άσπρους και πορτοκαλί τοίχους με τουβλάκια. Υπάρχουν δύο τεράστιες αυλές και μια πιο μικρή. Η μια χρησιμοποιείται για γήπεδο μπάσκετ. Επίσης, στο πίσω  μέρος του σχολείου έχουμε ένα σκάμμα και έναν κήπο.
Μπαίνοντας στο σχολείο αντικρίζεις τους βαμμένους τοίχους από τους εικαστικούς που έχουν περάσει από εδώ. Δεξιά βρίσκονται τα γραφεία των δασκάλων και του διευθυντή. Στα αριστερά είναι τα δύο τμήματα της πρώτης, το ολοήμερο, το οποίο λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη, και το κυλικείο. Στο βάθος του διαδρόμου υπάρχει η αίθουσα της μουσικής. Στο σχολείο υπάρχουν και πέντε μαρμάρινες σκάλες, οι δυο οδηγούν στο υπόγειο και οι άλλες δυο στον επάνω όροφο. Το πρώτο υπόγειο χρησιμοποιείται ως αίθουσα εικαστικών και το δεύτερο ως αποθήκη. Στον επάνω όροφο υπάρχουν οι τάξεις Β’, Γ’,Δ’,Ε’ και ΣΤ’. Επίσης, σε αυτόν τον όροφο βρίσκεται η  αίθουσα της πληροφορικής, καθώς και ένα σαλονάκι που έχουμε φτιάξει. Οι τουαλέτες και η αίθουσα εκδηλώσεων είναι στον κάτω όροφο.

Πιστεύω ότι το σχολείο μας είναι αρκετά μεγάλο, καθαρό και όμορφο. Χαίρομαι που μαθητεύω σε αυτό γιατί είναι το πιο καινούριο και καλοφτιαγμένο. 
Από  τους  μαθητές  και  τις  μαθήτριες  του  Ε1
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΩΝ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΓΩΝΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΟΓΕΙΟ
 
 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ  ΙΣΟΓΕΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ  ΓΩΝΙΑ
Η  ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ  ΜΑΣ
        Η  ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΣΚΗΝΗ  ΜΑΣ 1
           Η  ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΣΚΗΝΗ  ΜΑΣ  2
   W C           
         ΤΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΤΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
       ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
     ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ  1ου  ΟΡΟΦΟΥ 1
       ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ  1ου  ΟΡΟΦΟΥ  2
      ΑΙΘΟΥΣΑ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
       ΑΙΘΟΥΣΑ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  1
 ΑΙΘΟΥΣΑ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  2
  ΚΥΡΙΑ  ΕΙΣΟΔΟΣ
       ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ  ΑΥΛΗ
   ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΕΙΣΟΔΟΣ 1
     ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΕΙΣΟΔΟΣ  2
ΑΥΤΟ  ΗΤΑΝ  ΕΝΑ  ΔΕΙΓΜΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΑΣ.