Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

 ΤΣΑΡΛΙ   ΤΣΑΠΛΙΝ

 Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνθέτης μουσικής του βωβού κινηματογράφου.

Ο  Τσάρλς Σπένσερ Τσάπλιν  γεννήθηκε το 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα.Οι γονείς του χώρισαν και ο Τσάρλι ακολουθούσε την μητέρα του στις περιοδίες που έκανε με τον θίασο σε όλη την Αγγλία. Όταν μετά από λίγο πέθανε ο πατέρας του και η μητέρα του έμεινε άνεργη, τα πράγματα δυσκόλεψαν τραγικά για τον μικρό Τσάρλι.Για να ζήσει χόρευε στους δρόμους του Λονδίνου και μάζευε τα κέρματα που του έδιναν οι περαστικοί. Όταν έφτασε στην ηλικία των 8 ετών κάποιοι ηθοποιοί γνωστοί των γονέων του τον βοήθησαν να βρεί εργασία σε ένα παιδικό χορευτικό θίασο.

Όταν έγινε 17 ετών επισκέφτηκε την Αμερική σε περιοδεία με τον θίασο στον οποίο εργαζόταν. Αποφάσισε να μείνει εκεί , στο Λος Άντζελες.Έτσι στις αρχές του 20ου αιώνα , ο  Τσάρλι βρέθηκε στην χώρα όπου άρχισε η εξέλιξη του κινηματογράφου. Το ξεκίνημά του δεν ήταν επιτυχημένο. Δεν δέχτηκε πάντα καλές κριτικές. Η μεγάλη του επιτυχία και η αποδοχή του από το κοινό ήρθε όταν επινόησε τον τύπο του Σαρλό.

Ο Σαρλό είναι ο καλοκάγαθος αλητάκος με τα μπαλωμένα ρούχα, τα υπερμεγέθη παπούτσια, το ημίψηλο καπέλο, το μπαστούνι και το χαρακτηριστικό μουστάκι. Προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε έναν κόσμο σκληρό και  άδικο τον οποίο γνώρισε πολύ καλά και ο ίδιος τα πρώτα χρόνια της ζωής του και μέχρι να καθιερωθεί σαν σπουδαίος δημιουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου