Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

 

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου  η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην παρουσίαση του έργου (oratorio)   The Creation του κλασικού Αυστριακού συνθέτη Franz Joseph Haydn

Η συναυλία πραγματοποιήθηκεστο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σε ανοιχτό χώρο κοντά στο μνημείο Εθνικής-Ιστορικής Κληρονομιάς στην σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιος Καρα'ι'σκάκης, στο χωριό Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Συμμετείχαν 150 εκτελεστές με την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης 95μελή χορωδία και τρείς διακεκριμένους σολίστ την Αγγλίδα υψίφωνο Sophie Gallagher, τον Πολωνό τενόρο Tomasz Tracz και τον Έλληνα βαρύτονο Γιώργο Μαθιακάκη. Διευθυντής της ορχήστρας και των χορωδιών ήταν ο Χάρης Ηλιάδης. 

Τρεις ήταν οι χορωδίες που απέδωσαν τα χορωδιακά μέρη του έργου. Η χορωδία του Μουσικού Λυκείου     Τιράνων "Jordan Misja", η χορωδία "Prenke Jakova"της Σκόνδρα και η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων (η μόνη παιδική ).

Τα παιδιά μας τραγούδησαν την φωνή soprano και εντυπωσίασαν με την άψογη απόδωση του μέρους των. Συνεργάστηκαν στις πολύωρες και κουραστικές πρόβες με τους λοιπούς συντελεστές με προσήλωση στις εντολές του μαέστρου. Παρακολουθούσαν το έργο μέσα απο την παρτιτούρα τους  την οποία είχαν μελετήσει στο σχολείο με καθημερινά μαθήματα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Τόσο στην διάρκεια των προβών όσο και κατά την συναυλία οι μουσικοί της ορχήστρας έδειξαν τον θαυμασμό τους για τα μικρά παιδιά που τραγούδησαν Ορατόριο. Αλλά και ο παρουσιαστής κύριος Αλέξης Κωστάλας μετά το πέρας της συναυλίας ανέφερε ιδιαιτέρως την χορωδία μας και μας έδωσε πολλά συγχαρητήρια. 

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε οτι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ  κύριος Νίκος Ευθυμιάδης μας ευχαρίστησε διότι όπως είπε  " με την συμμετοχή μας αυτή στηρίζουμε το Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου