Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πότε πρέπει να ανησυχούμε για την άρνηση φαγητού από τα παιδιά μας.

Ορισμένες φορές, τα παιδιά δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα το φαγητό τους και σε ακραίες περιπτώσεις αρνούνται πεισματικά να καταναλώσουν ακόμη και μικρές ποσότητες τροφής.

Αν το παιδί σας παρουσιάζει μια μερική άρνηση λήψης τροφής, δεν πρέπει αμέσως να αρχίσετε να ανησυχείτε, αρκεί βέβαια να αναπτύσσεται φυσιολογικά, που σημαίνει να αυξάνει το σωματικό του βάρος και το ύψος που αρμόζει στην συγκεκριμένη ηλικιακή φάση της ζωής του.

Εάν το βάρος ή το ύψος του παιδιού ή και τα δύο ταυτόχρονα είναι μικρότερα από τα πρέποντα τότε και πάντα με την υπόδειξη του παιδιάτρου σας, το παιδί θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που θα υποδείξει ο Παιδίατρος. Με τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ο Παιδίατρος θα διαγνώσει ή θα αποκλείσει την περίπτωση κάποιας νόσου που οδηγεί το παιδί σε καταστάσεις υποσιτισμού.

Είτε υπάρχει όμως ο νοσογόνος παράγοντας είτε όχι η παρέμβαση ενός Διαιτολόγου για παιδιά είναι λίαν απαραίτητη. Σε αρκετές περιπτώσεις, πέρα από μια πιθανή αλλαγή του διαιτολογίου θα πρέπει να εισαχθούν στη διατροφή του παιδιού ειδικά σκευάσματα υψηλής θερμιδικής περιεκτικότητας και σκευάσματα που θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

Σκευάσματα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν ευτυχώς αρκετά σήμερα και ένας έμπειρος παιδοδιατροφολόγος θα σας προτείνει το καλύτερο σκεύασμα που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού σας, ούτως ώστε τα σωματομετρικά του παιδιού να επανέλθουν μέσα στα φυσιολογικά όρια για την ηλικία του.
Μερικές αρχές σωστής αντιμετώπισης του προβλήματος είναι:

• Μη πιέζετε επίμονα το παιδί να φάει παρά τη θέλησή του
• Αν δεν θέλει τώρα του παρέχετε το φαγητό του λίγο αργότερα
• Δεν πρέπει να το τιμωρείτε και να ασκείτε βία όταν το παιδί αρνείται να φάει την τροφή του
• Δεν θα πρέπει να προσφέρετε γλυκίσματα και άλλες λιχουδιές σαν επιβράβευση όταν το παιδί τρώει το φαγητό του
• Προσφέρετε στο παιδί σας φαγητά πλούσια σε ποικιλία, στα οποία θα εντάσσονται περισσότερο οι τροφές εκείνες στις οποίες δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση
• Σπουδαίος παράγοντας είναι επίσης η δημιουργία ήρεμου περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των γευμάτων και η ταυτόχρονη κατανάλωση φαγητού από τα μέλη ολόκληρης της οικογένειας
• Η τακτική επαφή με τον παιδίατρο και τον παιδοδιατροφολόγο του παιδιού είναι λίαν απαραίτητη

Πηγή: iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου