Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Στο σχολείο μας ο εορτασμός αυτός ξεκίνησε με διαλογική συζήτηση τύπου κοινοβουλίου την οποία συντόνισε ο διευθυντής κ. Ξηντάρας Χρήστος.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανάγκη ορισμού αυτής της παγκόσμιας γιορτής από τον ΟΗΕ.
Στη συνέχεια οι μαθητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το περιβάλλον και στις αιτίες που τα προκαλούν.
Τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που τονίστηκαν ήταν η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους, των υδάτων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος,η καταστροφή των δασών και οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συνοδεύονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι αιτίες που προκαλούν τα παραπάνω προβλήματα όπως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων , η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, τα σκουπίδια και κάθε είδους απόβλητα, οι πυρκαγιές , η οικοπεδοποίηση και γενικά η αλόγιστη εξάντληση των φυσικών πόρων από τους ανθρώπους.
Τέλος τα παιδιά πρότειναν καθημερινές πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν από όλους ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφή. Ως τέτοιες ανέφεραν την ανακύκλωση των σκουπιδιών, την οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, την προσεκτική χρήση του νερού, τη χρήση του ποδηλάτου και των μέσων μαζικής μεταφοράς στις μετακινήσεις, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες αναδάσωσης, και η δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε δρόμο , πλατεία και γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου