Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

" Διαχείριση απορριμάτων -Τα σκουπίδια δεν είναι πια....για πέταμα".




Οι μαθητές του Δ2 τμήματος στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής, ολοκλήρωσαν την εργασία τους, που είχε θέμα:

                  " Διαχείριση απορριμάτων -Τα σκουπίδια δεν είναι πια....για πέταμα".

     Μέσω ίντερνετ τα παιδιά παρακολούθησαν πολλά βίντεο που σχετικά για τις αιτίες που οδηγούν στην καταστροφή του  περιβάλλοντος, καθώς και για τους τρόπους προστασίας του.


    Η ανακύκλωση σκουπιδιών, ο κομποστοποιητής και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα) είναι θέματα πλέον γνωστά εφόσον έχουν μελετηθεί και συζητηθεί διεξοδικά.

     Πέραν όμως τις θεωρητικής -με τη βοήθεια αρκετών εποπτικών μέσων- προσέγγισης του θέματος τα παιδιά κινητοποίησαν όλο το σχολείο, με αφίσες που ετοίμασαν, και συνέλεξαν για φιλανθρωπικό σκοπό (αγορά αναπηρικού καροτσιού) σχεδόν 30.000 πλαστικά καπάκια. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας για τη συνεχή προσφορά τους στο σπουδαίο αυτό σκοπό.

     Ακόμα με τη βοήθεια της καθηγήτριας των εικαστικών Δραγάτση Φρύνης έφτιαξαν παιχνίδια από σκουπίδια. (Κούκλες, τρενάκια και άλλα)

                                                                                                 

     Για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος έλαβαν μέρος σε ένα διαγωνισμό που διοργάνωσε ο δήμος μας και έγραψαν δύο παραμύθια για το περιβάλλον: "Ο κύριος Δεβαριέσε..και η ανακύκλωση" και "Αναζητώντας τη χαμένη άνοιξη"! Τα παραμύθια τα έγραψαν στην τάξη και μετά αφού διακτυλογραφήθηκαν τα εικονογράφησαν ομαδικά!
     Ήταν ένα όμορφο ταξίδι στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου