Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συμπληρώστε τη μαγεία του καλοκαιριού με ένα καλό βιβλίο!


Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά. Πάντα όμως μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο να τον αφιερώσουμε στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Γι αυτό σας προτείνουμε να διαβάσετε κάποια  από  τα παρακάτω βιβλία αφήνοντάς τα να σας ταξιδέψουν με οδηγό τη φαντασία στις καλύτερες γωνιές του κόσμου...
 - Μανώλης... Ο κύριος μη με μαλώνεις: Ο Μανώλης Μαλώνης είναι ένα παιδί 6 ετών που αναστατώνει το σπίτι του, τους φίλους του, το σχολείο του και τη γειτονιά του με τα καμώματά του. Όταν κάτι δεν του αρέσει, γίνεται έξαλλος! Χτυπάει με δύναμη το πόδι του στο πάτωμα, κουνάει απειλητικά το δεξί του δάκτυλο και λέει: “Εμένα, μη με μαλώνεις!” Να, όμως, που το αποτυχημένο πάρτι γενεθλίων στο οποίο κανείς από τους φίλους του δεν ήρθε, τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Είχε τσακωθεί με όλους, η κατάστασή του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, ώσπου ανακάλυψε τη μαγική λέξη, το συγνώμη... Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ Συγγραφέας: Αλέκα Ζωγράφου, Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (3-6 ετών)
 Μυστικά, νότια του χάρτη: Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για την Αλεξάνδρα. Αυτή τη φορά οι διακοπές της στο Ρέθυμνο θα είναι... αλλιώτικες. Στις ατελείωτες βόλτες τους στα στενά της Παλιάς Πόλης η
Αλεξάνδρα μαζί με τους νέους της φίλους συναντούν έναν παράξενο τουρίστα που μοιάζει να κρύβει κάτι και τελικά έρχονται αντιμέτωποι με ένα τρομερό σχέδιο που πρέπει να ανατρέψουν πριν να είναι πολύ αργά. Μπορεί μια παρέα παιδιών να δώσει από μόνη της τη λύση; Έχουν αποκρυπτογραφήσει σωστά το χάρτη του ύποπτου τουρίστα, για να φέρουν στο φως τα μυστικά του; Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ Συγγραφέας: Αλέκα Ζωγράφου (από 9 ετών)
 - Ο φοβερός Φράνκι και η μυαλο-ρουφήχτρα: Όταν ο Φράνκι Μπλούιτ φέρνει πάλι έναν έλεγχο με όλα τα βασικά μαθήματα κάτω από τη βάση, οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν εσωτερικό. Στην αρχή τού αρέσει που δε θα έχει τους φρικτούς γονείς του πάνω απ΄ το κεφάλι του, αλλά μετά καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτό το σχολείο... Ο Φράνκι ανακαλύπτει πως ο διευθυντής, ο δόκτωρ Γκόρι, έχει φτιάξει μια μηχανή μυαλο-ρουφήχτρα που κάνει τους μαθητές σαν ρομπότ με εγκέφαλο υπολογιστή. Με τη βοήθεια των φίλων του, της Νιτ και του Ουές, της τρελής Γαλλίδας νταντάς του, της Αλφονσίν, και του κανίς της που το λένε Κολέτ, ο Φράνκι θα προσπαθήσει να γλιτώσει το σχολείο του από το φρικτό μηχάνημα. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα αποδείξει πως το “Φ” δε σημαίνει “Φρίκη” αλλά “Φοβερός”; Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συγγραφέας: Άννα Κεμπ (από 8 ετών)
 - Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ: Αυτό, είναι το 6ο βιβλίο της πετυχημένης σειράς ΟΙΚΟλογήματα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της Βασιλικής Νίκα. Μετά το θέμα των καμένων δασών, της μόλυνσης των θαλασσών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και το θέμα της ενέργειας, τα ΟΙΚΟλογήματα αγγίζουν το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα. Ένα βιβλίο για το ποδήλατο και τη συμβολή του στον οικολογικό τρόπο ζωής. Η πόλη έχει καταληφθεί από τα αυτοκίνητα, τα οποία την έχουν κάνει άσχημη και βρόμικη. Με τα ποδήλατα έχει ξεσπάσει μακροχρόνιος πόλεμος. Δύο ποδήλατα θέλουν να εξηγήσουν στα αυτοκίνητα ότι αυτός ο πόλεμος δε θα έχει νικητή. Θέλουν ακόμα να τους προτείνουν να υπογράψουν ειρήνη. Υπάρχει όμως κάποιος που δε θα δεχτεί ποτέ: ο αρχιστράτηγος Τζι Μπι Τούρμπο, πανίσχυρο αυτοκίνητο που τα ποδήλατα πρέπει να το νικήσουν, αν θέλουν ειρήνη. Πώς; Μα οδηγώντας τον στην τελική αναμέτρηση, εκεί που δεν έχει ούτε βενζίνη ούτε καινούρια λάστιχα. Θα νικήσουν τα ποδήλατα; Θα καταφέρουν να αλλάξουν την πόλη με ορθοπεταλιές; Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Εικονογράφηση: Γιώργος Καραχρήστος, Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα (από 5 ετών)
 - Θαλασσινό ταξίδι: Είναι δυνατόν; Μπορούν ποτέ τα Μούμιν να εγκαταλείψουν την Κοιλάδα τους; Το σπίτι τους το αγαπημένο; Και όμως: ακόμα και μια οικογένεια σαν αυτή χρειάζεται κάποια στιγμή την αλλαγή του ταξιδιού. Όλοι μαζί, λοιπόν, φεύγουν και πηγαίνουν να ζήσουν σ' ένα μικρό νησάκι στη μέση της θάλασσας. Σ' ένα νησί όπου δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο ένας φάρος. Στο καινούργιο τους σπίτι θα δυσκολευτούν, θα βολευτούν, θα κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν και δεν τολμούσαν να κάνουν στην Κοιλάδα. Εξερευνώντας κι ανακαλύπτοντας το καινούριο της σπίτι, η οικογένεια ανακαλύπτει και πολλά αναπάντεχα πράγματα για τον ίδιο τον εαυτό της. Ο Μούμιν θα γνωρίσει καλύτερα τη Μόρα, η Μαμά Μούμιν θα αρχίσει να ζωγραφίζει, ο Μπαμπάς Μούμιν θα μελετήσει τα μυστήρια της θάλασσας και η μικρή Μυ θα ξεδιαλύνει το αίνιγμα του εξαφανισμένου φαροφύλακα. Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συγγραφέας: Τούβε Γιάνσσον (από 7 ετών)
 - Στα βήματα της Ιφιγένειας: Κάτι έφταιξε κι έχασε την πτήση της _ οι διακοπές της στο Λονδίνο θα συντόμευαν κατά μία μέρα. Η ψηλόλιγνη δωδεκάχρονη κοπελίτσα δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η μικρή ατυχία θα γινόταν αιτία ν' αλλάξει η ζωή της _ γιατί στο αεροπλάνο της επόμενης μέρας βρισκόταν ο μεγάλος καλλιτέχνης, αναζητώντας το πρόσωπο που θα ενσάρκωνε την ηρωίδα του... Και την είδε. Έτσι παράξενα ξεκίνησε αυτή η ιστορία, που μοιάζει ψεύτικη, αλλά είναι αληθινή. Ο καλλιτέχνης ήταν ο Μιχάλης Κακογιάννης, κι αυτή η δωδεκάχρονη μικρή έγινε η Ιφιγένεια της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας... Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Σειρά: Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους. Συγγραφέας: Ηρώ Παπαμόσχου
 - Οι ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων: Μια πυκνή σκοτεινιά, πιο μαύρη κι απ' τους ίσκιους, σκεπάζει τη Χώρα των Ονειροφυλάκων. Η Ονειροπαγίδα, το δίχτυ προστασίας της χώρας, σφίγγει ανεξέλεγκτα για να την προστατεύσει από αόρατους εχθρούς που την πολιορκούν _ οι φήμες λένε πως επέστρεψαν οι Ονειροκτόνοι, οι περισσότεροι το αρνούνται και ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους, στους διαφορετικούς. Κι όμως... τα όνειρα μοιάζουν ν' αργοπεθαίνουν, οι Ονειροφύλακες μετρούν αποτυχημένες πτήσεις στο Ονειροδρόμιο κι η παλιά προκατάληψη που χωρίζει τη χώρα σε “ικανούς” και “κατώτερους” παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κι οι ήρωές μας μοιάζει να μην έχουν άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούν ενάντια στο Φόβο και σε ό,τι σκοτώνει τα όνειρα... Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση (από 9 ετών)
 - Η Χαρούλα στους εφτά ουρανούς: Η Χαρούλα είναι ακριβώς όπως το όνομά της. Χαρούμενη, χαριτωμένη και καλόκαρδη. Μαθήτρια της Β' Λυκείου, Θεσσαλονικιά, βρίσκεται ξάφνου στη Λακωνία, φιλοξενούμενη μιας φιλικής οικογένειας. Ο ναυτικός πατέρας της, η μητέρα της κι ο μικρός αδελφός της είναι όμηροι Σομαλών πειρατών, μαζί με το εικοσιπενταμελές πλήρωμα του πλοίου που ταξίδευαν. Σκοπός των πειρατών είναι τα λύτρα. Έτσι η Χαρούλα αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι του αδελφικού φίλου του πατέρα της, του πλοιάρχου και πατέρα της συνομίληκής της Ειρήνης. Εκεί στη μικρή ήσυχη πόλη, κοντά στη συμπαραστάτρια οικογένεια, η Χαρούλα ξαναβρήκε το χαμόγελο που είχε στερηθεί και η ελπίδα άρχισε να ζωηρεύει μέσα της. Μαζί μ' αυτή και η ανησυχία. Στήριγμά της η οικογένεια του καπετάνιου και συντροφιά της η Ειρήνη. Αν υπάρχει κάτι θείο και ευεργετικό στη φιλία, αυτά τα δύο κορίτσια το έζησαν. Και αν υφίσταται ακόμη στον τόπο μας η φιλοξενία με την ιερή, αρχαία έννοια, η Χαρούλα την απόλαυσε. Το άξιζε, άλλωστε... Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Συγγραφέας: Ελένη Σαραντίτη. Εικονογράφος: Φωτεινή Στεφανίδη
 - Δόκτωρ Πορδαλός: Η μπανιέρα του χρόνου: Η πορδαλόσκονη ήταν τόσο σπουδαία εφεύρεση, που ο δόκτωρ Πορδαλός δεν μπορούσε να σταματήσει εκεί. Συνέχισε λοιπόν με την μπανιέρα του χρόνου. Γεμίστε την μπανιέρα νερό, ρίξτε σαπουνόσκονη του χρόνου, και σκεφτείτε πού θέλετε να ταξιδέψετε. Στη μάχη του Βατερλό; Κανένα πρόβλημα! Στη Γαλλική Επανάσταση; Φύγαμε! Ο δόκτωρ Πορδαλός έχει σχέδια για την εφεύρεσή του. Χρόνια πριν έχασε την αγαπημένη του και τώρα θέλει να αλλάξει το παρελθόν και να την ξανακερδίσει. Όταν όμως το σχέδιό του πάει στραβά, μένει στο Μπούλη και τη Λίζα να βρουν τη λύση. Όμως δε θα είναι εύκολο... Θα αντιμετωπίσουν ένα κοπάδι ιπποπόταμους, μία ραδιούργα βοηθό και μερικά απρόβλεπτα ταξίδια στο χρόνο. Ποτέ πια η Ιστορία δεν θα είναι η ίδια! Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Jo Nesbo (από 8 ετών)
 - Το φουστάνι με τις πεταλούδες: Ένα κοριτσάκι παίρνει δώρο απ' τη νονά της ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα, και μαζί του ταξιδεύει σε έναν υπέροχο φανταστικό κόσμο, γεμάτο ομορφιά και χρώματα. Πεταλούδες από όλο τον κόσμο τη συνοδεύουν και της μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των διαπολιτιστικών αξιών και της ανταλλαγής ιδεών. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου, Εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού (από 6 ετών)
 - Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει: Όλα τα μικρά ξωτικά, όπως κι όλα τα μικρά παιδιά, ονειρεύονται να ψηλώσουν. Κι ο Πιριπόν της ιστορίας μας ονειρεύεται κι αυτός να γίνει πρώτο μπόι. Μόνο που πιστεύει ότι θα το πετύχει... τρώγοντας! Γι' αυτό και τρώει. Τρώει διπλές μερίδες. Τρώει τα πάντα! Τρώει όσο μπορεί κι όσο αντέχει. Και φυσικά κοντεύει να αρρωστήσει. Ευτυχώς τον γλιτώνει η μαμά του με τις σωστές συμβουλές. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη σωστή χρήση του φαγητού με διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου. Εικονογράφηση: Ζωή Λούρα (από 6 ετών)
 - Μυστήρια στην πόλη-Όλα για τη φανέλα: Μία παραβιασμένη βιτρίνα σ' ένα μουσείο, κι όμως δε λείπει τίποτα από μέσα. Μήπως πρόκειται για μία ακόμα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας; Τα αδέλφια Λαγωνίκα, η Μηλίτσα και ο Πότης, που οσμίζονται μυστήριο από μακριά, αναλαμβάνουν δράση! Φορτώνουν την οικογένεια, τους γονείς και τον παππού, στον Κίτσο, το σαραβαλάκι τους, και βουρ για το μουσείο της Βραυρώνας. Προσοχή! Ο δράστης γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Μήπως τα Λαγωνικάκια κινδυνεύουν; Πολλά ύποπτα πρόσωπα τριγύρω. Ακόμα και τα αγάλματα δε φαίνονται εντελώς αθώα... Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας:Ελένη Σβορώνου, Εικόνες: Νίκη Λεωνίδου (από 8 ετών)
 - Μία υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ - Η εκδίκηση της σοκολάτας: Ένα πράγμα βασικά προσδοκά ο Κλουζ από το σχολείο: την ησυχία του και μόνο την ησυχία του! Για έναν πολυάσχολο ντετέκτιβ, το σχολείο είναι το μόνο μέρος για να ξεκουραστεί λιγάκι και να ξαναβρεί τις δυνάμεις του. Όμως αυτή τη φορά το σούπερ λαγωνικό πρέπει να βρει την άκρη μέσα στην ίδια του την τάξη. Ένας καινούριος συμμαθητής του αντιμετωπίζει φοβερές δυσκολίες. Η υπόθεση είναι πεντακάθαρη και ο Κλουζ παρασέρνει τους δράστες σε μια ακαταμάχητα γλυκιά παγίδα. Μία κλασική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει αστυνομικά μυστήρια... Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους (από 8 ετών)
 - Αόρατοι Ρεπόρτερ – Η κραυγή της Τζοκόντα: Οι πιο γνωστοί πίνακες όλων των εποχών εξαφανίζονται ταυτόχρονα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Ο Φίλιππος, ο αρχηγός της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα πρέπει να λύσει το τρομερό μυστήριο, πριν οι πίνακες ενωθούν και γίνει το κακό... Πίνακες που πετούν, ένα κορίτσι με απίστευτα μυστικά, ένα εξωφρενικό λούνα παρκ, το κρυφό ελληνικό νησί που αρχίζει από σίγμα, μία τραγουδίστρια που μαγειρεύει καταπληκτικά, μια ματιά στην Ιστορία της Τέχνης, ταξίδια και ιπτάμενα κυνηγητά! Ο Φίλιππος θα αναζητήσει στοιχεία στη Νορβηγία, την Αυστρία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Σουηδία. Κι όμως, τελικά, η απάντηση θα έρθει από την Ελλάδα... Μία διασκεδαστική περιπέτεια για τη μαγεία της τέχνης και τη δύναμη της αλήθειας, με ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσμου! Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Άρης Δημοκίδης (από 8 ετών)
 - Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος: Ο Δρόμος είναι ο πρώτος δάσκαλος, αυτός που μας μαθαίνει τον κόσμο. Ξέρει όλες τις γλώσσες, τις μιλάει και δεν γκρεμίζεται. Έχει όλους τους χάρτες, περνάει μέσα από καρδιές, μέσα από βιβλία, μέσα από όνειρα και δάση, και δε χάνεται. Οι γνώσεις όλες, και οι στερνές και οι πρώτες, είναι δικές του _ και τις δίνει χάρισμα στους μαθητές του. Ο Δρόμος είναι δάσκαλος _ που θα πει ότι χωρίς τους μαθητές του δεν είναι τίποτα! Σαν όλα τα θαυμάσια στη ζωή, ο Δρόμος υπάρχει όταν κάποιος τον περπατάει. Όταν κάποιος τον βλέπει και θέλει να τον προχωρήσει, να δει τι κρύβει παρακάτω. Όταν κάποιος τον φαντάζεται και ξεσηκώνεται να τον ταξιδέψει... Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου. Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή (από 8 ετών)
 - Η απίθανη εγκυκλοπαίδεια Larousse: Ο πλανήτης μας: Μία εγκυκλοπαίδεια γεμάτη εντυπωσιακές πληροφορίες, κρυμμένα κείμενα και εκπλήξεις, κουίζ και αυτοκόλλητα, που ωθούν το παιδί να μάθει διασκεδάζοντας ένα σωρό πράγματα για τον πλανήτη μας και τους κινδύνους που τον απειλούν. Η σφραγίδα της Larousse αποτελεί εγγύηση στα βιβλία εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, και τα βιβλία της σειράς περιλαμβάνουν εμπεριστατωμένα στοιχεία, επιλεγμένα έτσι ώστε να ενδιαφέρουν τους αναγνώστες που ανήκουν στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Κείμενα: Γκαέλ Λαορό. Εικονογράφηση: Ιζά Πιτόν (από 6 ετών)
 - Ψαροσουπίτσα 2: Τί σχέση μπορεί να έχει η πανέμορφη και ξακουστή Μήλος με τον κρύο και μακρινό Βόρειο Πόλο; Πώς μεταμφιέζονται οι πιγκουίνοι κατάσκοποι και τι δουλειά έχει ο βιβλικός Νώε στο Έβερεστ; Μεγάλοι μπελάδες περιμένουν τον Βρασίδα τον αχινό και την παρέα του, τη στιγμή που το παγόβουνο από την προηγούμενη ιστορία της Ψαροσουπίτσας αρχίζει να λιώνει και απειλεί τη Μήλο με εξαφάνιση... Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης, Εικονογράφηση: Φραγκίσκος-Χρήστος Ράλλης
- Κατασκευές από το ουράνιο τόξο: Αντί να βλέπετε με τις ώρες τηλεόραση, να κάθεστε όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή σας ή να παίζετε ανούσια βιντεοπαιχνίδια, είναι πολύ καλύτερο να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας κάτι δημιουργικό. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πιάσετε στα χέρια σας χαρτιά, μολύβια, μπογιές και ψαλίδια, να εξασκήσετε τη δεξιοτεχνία σας, να ακονίσετε τη φαντασία σας, να αισθανθείτε τη χαρά της δημιουργίας, να κάνετε, δηλαδή, κάτι μόνοι σας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε το χαρτζιλίκι σας! Στο βιβλίο αυτό με τις κατασκευές από το ουράνιο τόξο, ο Χρήστος Δημόπουλος, συγκεντρώνει 40 από τις πιο αγαπημένες του κατασκευές και σας δείχνει με απλά σκιτσάκια και οδηγίες βήμα-βήμα πώς να τις φτιάξετε κι εσείς! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος
 - Μυστικά από την κατασκήνωση: Η Σοφία θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές της στην κατασκήνωση Κράκατοου! Φάρσες, σπορ στο νερό, σπρέι φρούτων, τσιχλόδεντρα, αγόρια... κυρίως αγόρια! Η Σοφία δε θέλει να ξεχάσει ούτε στιγμή από τις διακοπές της! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Συγγραφέας: Ρόουζ Κούπερ (από 10 ετών) - Το άτακτο παπάκι: Στον Τοτό, το μικρό κίτρινο παπάκι, άρεσαν πολύ οι βόλτες και κάθε λίγο και λιγάκι το έσκαγε για να συναντά τους φίλους του. Η μαμά του τον μάλωνε: Α πα πα πα! Τί άτακτο παπί!” αλλά πού να ακούσει ο Τοτός! Μια μέρα που η παπιοοικογένεια πήγε για μπάνιο στη λιμνούλα, το άτακτο παπάκι έκανε πάλι του κεφαλιού του και κινδύνεψε να... Α πα πα πα! Φοβήθηκε πολύ ο Τοτός μας και τότε πήρε μια μεγάλη απόφαση... Μία τρυφερή ιστοριούλα για μικρά παιδάκια και ζωηρά παπάκια! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου. Εικονογράφηση: Erin Taylor (5-6 ετών)
 - Μια φορά κι έναν καιρό φοβόμουν ένα δράκο: Η Παναγιώτα κατάγεται από τη Μάνη. Στη Μάνη ο δράκος συμβολίζει τη δύναμη και τη γενναιότητα. Όταν η γιαγιά της ως γνήσια Μανιάτισσα, της χαρίζει ένα δράκο κουκλάκι, αυτός γίνεται για την Παναγιώτα ο μεγάλος της φόβος αφού δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ στο κρεβάτι της και βρίσκει καταφύγιο στο δωμάτιο των γονιών της. Θα μπορέσει, άραγε, η Παναγιώτα να ξεπεράσει το φόβο της για το δράκο; Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς, η γιαγιά και η δασκάλα της; Μια ιστορία που θα δείξει στα παιδιά πώς να νιώθουν ασφαλή μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Συγγραφέας: Γιούλη Μιγγείρου. Εικονογράφηση: Μις Μόλυβ (5-6 ετών)
 - Είμαι θυμωμένη: Η Ντανιέλα η κουνελίτσα ήταν ΘΥΜΩΜΕΝΗ. Είχε θυμώσει με τη μαμά και με τον μπαμπά της γιατί δεν της έκαναν όλα τα χατίρια. Μια μέρα ο θυμός της μεγάλωσε πολύ κι η Ντανιέλα άρχισε να φουσκώνει και να ψηλώνει, μέχρι που άγγιξε το ταβάνι του σαλονιού. Μόνο που δεν ήταν πια κουνελίτσα, αλλά ένας τεράστιος, κατακόκκινος, θυμωμένος δράκος. Ένας δράκος που άρχισε να βγάζει φλόγες... Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαίρη. Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης (5-6 ετών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου