Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Γειά σας παιδιά .

    Έχω πεθυμήσει πολύ τις παιδικές φωνές. Γιαυτό έβαλα στο youtube παιδικές χορωδίες. Πολύ μου αρέσουν οι χορωδίες και τα τραγούδια από την Αφρική. Οι αφρικανοί τραγουδάνε και χορεύουν συγχρόνως.Είναι αξιοθαύμαστοι για την ζωντανή κίνηση και τον συγχρονισμό τους. Τα δε πρόσωπά τους δείχνουν τόση μεγάλη χαρά που σε παρασέρνουν μαζί τους. Δείτε τα χρώματα που έχουν τα ρούχα τους!
    Τα θέματα των τραγουδιών τους είναι από την καθημερινή τους ζωή - όπως είναι και όλων των λαών τα παραδοσιακά τραγούδια .Μιλάνε όμως και για τηνελευθερία που σχετικά πρόσφατα έχουν αποκτήσει πολλές Αφρικανικές χώρες οι οποίες για πολλάαα χρόνια οι ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ευρώπης τις θεωρούσαν δικές τους αποικίες. 
     Οι αφρικανοί υπέμειναν πολλά δεινά. Οι λευκοί άποικοι θεωρούσαν τους ανθρώπους αυτούς κατώτερους. Έτσι ο ρατσισμός απέκλειε τους πραγματικούς αφρικανούς από το να έχουν ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους που προέρχονταν από άλλες χώρες.
    Ο Νέλσων Μαντέλα ήταν ένας ήρωας που αγωνίστηκε για την ελευθερία της χώρας του της Νότιας Αφρικής .Πέρασε 27 ολόκληρα χρόνια μέσα στην φυλακή!!! Άντεξε και στο τέλος δικαιώθηκε .Κατάφερε να δει την χώρα του και τους ανθρώπους της χωρίς φυλετικές διακρίσεις.
    
 Σας τα είπα όλα αυτά γιατί σας στέλνω κάτι βιντεάκια και καλό είναι όταν ακούμε κάτι να ξέρουμε τι μας λέει. Σε ένα από αυτά έχει και μάθημα χορού.

   καλή διασκέδαση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου