Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021


22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γης!
"Το κλίμα είναι στο χέρι μας!", Δημήτρης Χριστόπουλος

Τα παιδιά της Στ2' τάξης γράφουν για την Κλιματική Αλλαγή!

Όλο και πιο συχνά ακούμε τη φράση: "ο καιρός τρελάθηκε!" Πραγματικά, το κλίμα της Γης αλλάζει, ο πλανήτης θερμαίνεται, οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των ανθρώπων.
Η πρώτη μεγάλη Διεθνής Συνθήκη για την Κλιματική Αλλαγή υπογράφτηκε το 1992 στο Ρίο και λίγα χρόνια μετά, το Πρωτόκολλο του Κιότο τόνιζε το πρόβλημα,  έθετε όρους και δεσμεύσεις. Από τότε έχουν γίνει βήματα, έχουν θεσπιστεί κανονισμοί και  έχουν μετριαστεί οι δραστηριότητες που προκαλούν ρύπανση. Όμως υπάρχουν πολλά ακόμα  που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε! Να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να τις αξιοποιήσουμε! Να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα του περιβάλλοντος! Να νοιαζόμαστε, γιατί όλοι μας μένουμε στο ίδιο σπίτι, τη Γη!
Δημήτρης Χριστόπουλος

"Η Γη , το σπίτι μας", Ελένη Κατσούλη

Στα πλαίσια του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Αγωγής συμμετέχουμε στο project:"Το κλίμα είναι στο χέρι μας!" Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και υλικό, αναζητούμε τις αιτίες του προβλήματος, καταγράφουμε τις συνέπειες και προτείνουμε λύσεις. Σ' αυτό το πρόγραμμα συνεργαζόμαστε με τα παιδιά της Στ1' τάξης. Επίσης, έχουμε την πολύτιμη βοήθεια της κ. Αλεξάνδρας Τσίγκου, που είναι η υπεύθυνη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της περιοχής μας. Μας δίνει ιδέες , μας καθοδηγεί και μας συμβουλεύει. Έχουμε χωριστεί σε τέσσερις ομάδες: α) ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, β) ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, γ) ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, δ) Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Η καθεμιά ομάδα ασχολείται με μια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Ελένη Κατσούλη

Ελένη Κατσούλη

Κωνσταντίνος Κατσούλης

Ευγενία Τουμπανιάρη













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου