Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Ο Αύγουστος λέγεται και μήνας της Παναγιάς γιατί στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα η κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε από τους "Ουρανούς" ότι ο Θάνατός της πλησιάζει, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών και στη συνέχεια το ανακοίνωσε στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, ένα σύννεφο τους άρπαξε και τους έφερε όλους κοντά της. Μετά την κοίμηση τοποθέτησαν το άγιο σώμα της στον τάφο της Γεσθημανής. Ύστερα από τρεις ημέρες όμως ο τάφος ήταν άδειος. Το σεπτό σώμα της Θεοτόκου είχε αναληφθεί στους Ουρανούς.
Την Υπεραγία Θεοτόκο την τιμούμε και τη σεβόμαστε όλοι μας γιατί είναι η μητέρα μας, είναι αυτή που μεσιτεύει στον Υιό της για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Γι αυτό ο καθένας μας σε κάθε δύσκολη στιγμή επικαλείται το ονομά της.
Ιεροί ναοί της Παναγίας υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και ιδιαίτερα στα νησιά. Σε αρκετούς από αυτούς , η εικόνα της Παναγίας θεωρείται θαυματουργή και μεγάλα πλήθη πιστών συρρέουν να προσκυνήσουν. Τέτοια ιερά προσκυνήματα είναι η Παναγία της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, η Παναγία Σουμελά και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου