Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

 Ο Camille Saint-Saens ήταν ένας Γάλλος συνθέτης που έζησε από το 1835 έως το έτος 1921. (Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας δηλ. 100 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή). Έχει γράψει πολλές ωραίες μουσικές για διάφορα όργανα, για ορχήστρες , έχει γράψει επίσης μουσική για όπερες.

Όμως το έργο που τον έκανε τόσο διάσημο είναι αυτό που αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά 

 "Το Καρναβάλι των Ζώων

Στο έργο αυτό ο συνθέτης προσπάθησε να αποδώσει με την κατάλληλη μουσική και τα όργανα που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση, τις φωνές και τις συμπεριφορές των ζώων.

Το έργο ξεκινάει με την εισαγωγή. Κατόπιν συνεχίζει με την παρέλαση των ζώων. Πρώτα από όλα εμφανίζονται τα λιοντάρια. Στο μέρος αυτό η μουσική χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια. Ακολουθούν οι κότες και τα κοκόρια. Νομίζει κανείς οτι βρίσκεται μέσα σε ένα πραγματικό κοτέτσι. Μετά αντιλαμβανόμαστε το ξέφρενο τρεχαλητό των άγριων ίππων.  Στις χελώνες η μουσική προχωράει αργά όπως και αυτές. Για τους ελέφαντες ακούμε μια μουσική που μας θυμίζει το μέγεθός τους και το βάρος τους. Αν πούμε για τα καγκουρώ, η μουσική του Σεν Σανς μας κάνει να τα βλέπουμε με την φαντασία μας να κάνουν τα μεγάλα άλματά τους.

Ύστερα άκολουθεί το ενυδρείο. Η μουσική γλυστράει όπως τα ψαράκια μέσα στο νερό. Οι γάιδαροι φτιάχνουν μία χορωδία!!! Ο κούκος ακούγεται μέσα από ένα κλαρινέτο σαν αληθινός. Τα πουλιά  αποδίδουν πολύ ωραία τα φλάουτα. Ακολουθούν οι πιανίστες, τα απολιθώματα, και τέλος το τραγούδι που λέει ο κύκνος . Το τραγούδι του κύκνου είναι ένα απο τα ομορφότερα μουσικά κομμάτια που έχει γραφεί για βιολοντσέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου