Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η Δ1 τάξη στο Ελαιοτριβείο.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, η Δ1 τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το οικολογικό ελαιοτριβείο του κ. Παπαγιάννη για να γνωρίσουν από κοντά οι μικροί μαθητές τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ελαιοτριβείου ο οποίος τους εξήγησε με λεπτομέρειες όλη τη διαδικασία παραγωγής. Πρώτα τους έδειξε το μέρος όπου πέφτουν οι ελιές όταν τις φέρνουν οι παραγωγοί.Έπειτα τους εξήγησε ότι καθαρίζονται από τα φύλλα με αυτόματο τρόπο, πλένονται και οδηγούνται στο μηχάνημα που τις πολτοποιεί. Ο πολτός στη συνέχεια οδηγείται στο διαχωριστή όπου διαχωρίζεται ο πυρήνας από το ελαιόλαδο. Σε αυτό το σημείο τους τόνισε ότι ο διαχωρισμός γίνεται με οικολογικό τρόπο και ότι το νερό που χρησιμοποιείται είναι σε χαμηλή θερμοκρασία,γεγονός απαραίτητο για τη μη αλλοίωση του ελαιόλαδου. Ο πυρήνας στη συνέχεια στέλνεται σε άλλα ειδικά εργοστάσια στα οποία βγαίνει το πυρηνέλαιο και το πυρηνόξυλο που είναι μια φτηνή καύσιμη ύλη.
Τέλος τους εξήγησε την υγιεινή και υψηλή διατροφική αξία που έχει το ελαιόλαδο καθώς και την απαραίτητη ένταξή του στην καθημερινή διατροφή μας.
Παρακάτω θα παρακολουθήσετε ένα βίντεο με εικόνες από την επίσκεψη.

Visiting The Olive Press Slideshow: 5dim’s trip from Αθήνα, Αττική, Ελλάδα to Μέγαρα was created by TripAdvisor. See another Μέγαρα slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου