Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΡΤ.


Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Στην είσοδο της ΕΡΤ τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου. Αφού τους καλωσόρισε, τους μίλησε για τα στάδια του προγράμματος που θα παρακολουθήσουν και στη συνέχεια τους οδήγησε στο στούντιο ηχοληψίας. Εκεί ο ηχολήπτης τους εξήγησε ποια είναι ακριβώς η δουλειά του και πως γίνεται η εγγραφή ενός δίσκου μουσικής.
Στη συνέχεια η κ. Σπηλιωτοπούλου έδειξε στα παιδιά φωτογραφίες σημαντικών μουσικών που βρίσκονταν στις εισόδους των στούντιος και είχαν συνεργαστεί με την ΕΡΤ στο παρελθόν, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το βιογραφικό τους.
Μετά όλοι μαζί μπήκαν στο στούντιο της χορωδίας της ΕΡΤ. Εκεί ο Μαέστρος τους σύστησε τα μέλη της χορωδίας, τους μίλησε για τη μουσική, τη δουλειά του και κάλεσε δυο μαθητές να διευθύνουν τη χορωδία.Σε ανταπόδοση οι μαθητές τραγούδησαν με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι "Ρούντολφ το Ελαφάκι".
Κατενθουσιασμένοι στη συνέχεια μπήκαν στο στούντιο της Ορχήστρας της ΕΡΤ. Εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη! Στο στούντιο μαζί με την ορχήστρα βρίσκονταν ο μεγάλος μουσικός Διονύσιος Σαββόπουλος και ηχογραφούσανε το μουσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο Λύκος". Ο κ. Σαββόπουλος καλωσόρισε τα παιδιά, τους μίλησε για τα μουσικά όργανα και τους κάλεσε να παρακολουθήσουν προσεκτικά την εξέλιξη του παραμυθιού. Τα παιδιά μαγεμένα παρακολούθησαν την ηχογράφηση και στο τέλος φωτογραφήθηκαν με το μεγάλο μουσικό.
Αυτός ήταν και ο "επίλογος" της επίσκεψης αυτής. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι κι έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επαναλάβουν παρόμοια εκπ/κή επίσκεψη στο μέλλον!
Παρακάτω δείτε μερικές εικόνες από την επίσκεψη.
Visit to Ert 2011 Slideshow: 5dim-Megara’s trip from Αθήνα, Αττική, Ελλάδα to Μέγαρα was created by TripAdvisor. See another Μέγαρα slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου