Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

5 ΙΟΥΝΙΟΥ  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Όλα όσα επηρεάζουν τη γη επηρεάζουν και τα παιδιά της γης. Όταν οι άνθρωποι φτύνουν στο χώμα, φτύνουν τον εαυτό τους. Δεν ύφανε ο άνθρωπος το δίχτυ της ζωής. Είναι μόνο μία κλωστή του. Όλα όσα θα κάνει κανείς στο δίχτυ θα τα κάνει στον εαυτό του. Όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους όπως το αίμα ενώνει μια οικογένεια.
 Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων στον πρόεδρο της Αμερικής το έτος 1855. Ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από τον αρχηγό των Ινδιάνων να πουλήσουν την γη τους. Ο αρχηγός των ινδιάνων εκφράζει την απορία του πως είναι δυνατόν η γη , ο αέρας , το νερό να γίνονται εμπόρευμα! Προβλέπει το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε φτάσει .
Ο καιρός της δικής σας παρακμής είναι ακόμα μακριά αλλά θα ρθει. Μολύνετε το κρεβάτι σας και μια νύχτα θα πάθετε ασφυξία από τα ίδια σας τα απορρίμματα.

Όσες ημέρες και αν αφιερώσουμε στο περιβάλλον δεν θα φέρουν αποτέλεσμα αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Αυτό όμως έχει άμμεση σχέση με τις αξίες που μας καθορίζουν.
Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι εγκληματικός.  Τα δάση κάθε χρόνο καίγονται. Τα νερά μολύνονται. Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται. Δεν υπάρχει χρόνος για καθησυχασμό. Δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας κινδύνου.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα κύκλο δικό του από πράγματα, από δέντρα, ζώα, ανθρώπους, ιδέες και τον κύκλο τούτο έχει χρέος αυτός να τον σώσει. Αυτός, κανένας άλλος. Αν δεν τον σώσει,  δεν μπορεί να σωθεί. (Νίκος Καζατζάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου