Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην  Μητέρα Γη.
Οι μέρες που είναι αφιερωμένες σε κάτι ,έχουν σαν στόχο να μας ευαισθητοποιήσουν σε κάποια ζητήματα . Στην προκειμένη περίπτωση να σκεφτούμε πόσο έχουμε κακοποιήσει την Μητέρα Γη. Να αναλογιστούμε τα προβλήματα που η αλόγιστη συμπεριφορά μας έχει δημιουργήσει π.χ. κλιματική αλλαγή, αποψίλωση των δασών, πυρκαγιές, τρύπα του όζοντος, ρύπανση των θαλασσών, λιώσιμο των πάγων,αφανισμός ζώων και φυτών, σκουπίδια και άλλα που ίσως παρέλειψα.
Μετά όμως από τα αφιερώματα , επανερχόμαστε στις ίδιες συμπεριφορές που δημιουργούν τα προβλήματα.Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;
Ίσως γιατί ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Ας πάρουμε π.χ. το λιώσιμο των πάγων.Δεν συνδέεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή ,τις πυρκαγιές, τα σκουπίδιακαι όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα;
Φυσικά θα σκεφτεί κάποιος ότι δεν υποφέρουν όλοι το ίδιο από τα προβλήματα. Οι πλούσιες χώρες που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος από τους φυσικούς πόρους δεν υποφέρουν όσο οι φτωχές.και όταν λέμε χώρες φτωχές εννοούμε τους ανθρώπους τους.
Υπάρχουν πόλεις ολόκληρες που ζουν από τα σκουπίδια των πλουσίων. Ζούν σε παραγκουπόλεις κυριολεκτικά μέσα στα σκουπίδια.
Σήμερα θα σας συστήσω μία τέτοια πόλη .Βρίσκεται στην Παραγουάη , μια χώρα της Νοτίου Αμερικής.
Θα δείτε  κάποια παιδιά που ζουν σε συνθήκες άθλιες. Θα δείτε πως οι γονείς τους από σκουπίδια κατασκεύασαν για αυτά μουσικά όργανα. Διότι όπως εξηγεί ο δάσκαλός τους ένα βιολί αξίζει περισσότερο από ένα σπίτι εδώ. Θα τα ακούσετε να παίζουν και μάλιστα να δίνουν συναυλία. Εσείς μας στέλνετε σκουπίδια και εμείς σας επιστρέφουμε μουσική ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου