Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Γειά σας και πάλι παιδιά , γονείς και συνάδελφοι.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν αυτά τα βιντεάκια και οι πληροφορίες που σας στέλνω έχουν κάποιο ενδιαφέρον κυρίως για τα παιδιά.
Οι κινέζοι είναι ένας αρχαίος λαός που διατηρεί μέχρι σήμερα τον ιδιαίτερο πολιτισμό του και τις παραδόσεις του. Αγαπούν και σέβονται την Ελλάδα και τους Έλληνες θεωρώντας τους , τον άλλο μεγάλο πολιτισμό.Είναι  ο μόνος λαός στον κόσμο που την Ελλάδα την αποκαλούν Σι-Λα.
Το αρχικό γράμμα Ε της λέξης Ελλάς, στην γλώσσα τους προφέρεται Σι  και ακολουθεί η συλλαβή  Λα (-λλάς).
ΣΙ -ΛΑ λοιπόν ονομάζεται η Ελλάς στα κινέζικα αλλά σημαίνει και "ο άλλος μεγάλος πολιτισμός"

Πολύ τιμητικός ο τίτλος που έχει η χώρα μας για τους κινέζους. Για μας αυτοί είναι ο άλλος μεγάλος πολιτισμός. Λαοί που έχουν τόσο μακραίωνη ιστορία και επικοινωνία δεν μπορεί παρά να καλλιεργούν τον μεταξύ τους σεβασμό.

Οι  υπόλοιποι λαοί της ανατολής (Πέρσες , Άραβες , Τούρκοι )   ονομάζουν τους Έλληνες  Γιουνάν  δηλαδή Ίωνες αφού όπως ξέρουμε έτσι ονομαζόντουσαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Όσο για τους Ευρωπαίους αυτοί μας ονομάζουν Γραικούς Geeks .Η λέξη γραικός (κατά μία ερμηνεία) σημαίνει παλαιός, αρχαίος. Υπάρχουν όμως και άλλες ερμηνείες για το πως προήλθε η ονομασία γραικός.Το δε όνομα Hellas το χρησιμοποιούν μόνο όταν αναφέρονται στην Αρχαία Ελλάδα .

Επανέρχομαι τώρα στην Κίνα. Υπάρχει μία περιοχή στα νοτιοδυτικά της χώρας που ονομάζεται επαρχία Γιουνάν.Υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο σχετικά με αρχαίους έλληνες που έφτασαν μέχρι εκεί π.χ. Μέγας Αλέξανδρος. Καταλαβαίνουμε ότι η επιστήμη της αρχαιολογίας έχει πολλά να μελετήσει σχετικά μα αυτό το ζήτημα. 

Σήμερα κλείνουμε αυτό το μικρό -σε σχέση με το "μέγεθος" της Κίνας - αφιέρωμα στον πολιτισμό της με τρία βιντεάκια .Δείτε την όπερα της Κίνας, ένα πολύ ιδιαίτερο είδος θεάτρου, παρακολουθήστε το τσίρκο με τα ακροβατικά. Στο τσίρκο τους δεν χρησιμοποιούν ποτέ τα ζώα!
Τα κορίτσια με τα κρουστά παρουσιάζουν θέαμα εξαιρετικό.
 
παιδιά να περνάτε καλά και να προσέχετε τους γονείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου