Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Γειά σας παιδιά

Σήμερα θα συνεχίσω να σας εκπλήσσω με τα όργανα που θα σας παρουσιάσω. Πρώτα θα σας γνωρίσω την Καλίμπα.
 Η καλίμπα ανήκει και αυτή στα ιδιόφωνα μουσικά όργανα. Αποτελείται από ένα ξύλινο σώμα σαν ένα κουτί με μία τρύπα Αυτό είναι το αντηχείο του οργάνου. Πάνω σε αυτό το ξύλινο κουτί στηρίζονται μεταλλικά ελάσματα . Ο αριθμός τους ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του οργάνου.
Ο ήχος του είναι χαλαρωτικός. Υπάρχουν όμως και καλίμπες που δέχονται ενισχυτή.Αυτές τις χρησιμοποιούν κυρίως οι μουσικοί που παίζουν στον δρόμο.

Το δεύτερο όργανο που θα σας παρουσιάσω λέγεται Theremin και είναι ηλεκτρονικό. Ανακαλύφθηκε τυχαία το έτος 1920 δηλ. πριν από έναν αιώνα ακριβώς , κατά την διάρκεια πειραμάτων μέσα σε εργαστήριο. Ονομάστηκε θέρεμιν γιατί έτσι ονομαζόταν ο άνθρωπος που το επινόησε.
Το Θέρεμιν είναι ένα κουτί από το οποίο προεξέχουν δύο κεραίες που δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Με την κίνηση του χεριού του ανάμεσα στις κεραίες και το ηλεκτρικό δυναμικό του σώματός του, ο μουσικός επιδρά στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι μεταβολές αυτές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου αναγνωρίζονται, ενισχύονται και αναπαράγονται από τις κεραίες ως ήχος.
όπως θα δείτε στο video o εκτελεστής κουνάει τα χέρια του στον αέρα δίχως να αγγίζει το όργανο.Γι'αυτό και είναι δύσκολο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου