Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

                          Το άστρο των Χριστουγέννων


Στην αρχαία εποχή τότε δηλ. που γεννήθηκε ο Χριστός , όταν οι άνθρωποι έλεγαν τη λέξη αστέρι  εννοούσαν οποιοδήποτε ουράνιο σώμα. Αστέρια τότε ονομάζονταν και οι κομήτες και οι αστερισμοί και οι πλανήτες. Αυτό το λάθος το έκαναν οι άνθρωποι που δεν είχαν γνώσεις γύρω από τα ουράνια φαινόμενα. Υπήρχαν όμως και ορισμένοι που μελετούσαν την αστρονομία της εποχής εκείνης με όποια βοηθήματα διέθεταν στην αρχαία εποχή. Αυτοί ήταν άνθρωποι σοφοί και μορφωμένοι. Είναι αυτοι που η παράδοση τους ονομάζει μάγους.  Τρεις ήταν οι μάγοι που είδαν το αστέρι, ο Γκασπάρ , ο Μελχιώρ και ο Βαλτάσαρ. Ξεκίνησαν από την Ανατολή -πιθανόν από την Περσία- και για ημέρες ταξίδεψαν προς την Δύση έχοντας σαν οδηγό τους το αστέρι.

Η μόνη αναφορά που γίνεται για το αστέρι είναι στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκεί , το άστρο δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τους ιερείς , ούτε από τους γραμματείς και τους φαρισαίους  αλλά ούτε και από τον Ηρώδη. Μόνο οι σοφοί που παρατηρούσαν και μελετούσαν τον ουρανό το αντιλήφθηκαν.

  Τι ήταν λοιπόν το άστρο αυτό;  Από τον 16ο αιώνα και μετά, όταν άρχισε να αναπτύσεται η Αστρονομία, οι επιστήμονες προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα .


Η θεωρία που εξηγεί το άστρο των Χριστουγέννων είναι η σύνοδος των πλανητών. Είναι το φαινόμενο στο οποίο κάποιοι πλανήτες βρίσκονται τόσο κοντά ώστε δεν ξεχωρίζουν σαν δύο ουράνια σώματα αλλά σαν ένα υπέρλαμπρο άστρο.

Ο Δίας και ο Κρόνος -οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος- βρέθηκαν σε σύνοδο το έτος 7 π.Χ. στον αστερισμό των Ιχθύων απέχοντας λιγότερο από 1 μοίρα κατά την προβολή τους στην ουράνια σφαίρα. 

Αν όμως ο Χριστός γεννήθηκε λίγα χρόνια π.Χ. τότε αυτό σημαίνει οτι μετράμε με λανθασμένη αφετηρία τον χρόνο. Η άλλη πληροφορία που μας δίνει η σύνοδος των Δία και Κρόνου είναι οτι η γέννηση του Χριστού δεν έγινε Δεκέμβρη αλλά τον μήνα που ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό των Ιχθύων δηλ. μήνα Μάρτη.

Το φαινόμενο της συνόδου Δία-Κρόνου επαναλήφθηκε το έτος 1226 στις 4 του Μαρτίου.

Η επόμενη σύνοδος θα γίνει σε λίγες ημέρες και θα διαρκέσει από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου του έτους 2020.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου