Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020


Τα παιδιά του Στ3' γράφουν για την αξία της οικογένειας!

Η 15η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. 


Η οικογένεια είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκει ο άνθρωπος και είναι σημαντική για την εξέλιξή του. Η οικογένεια αποτελείται από τους γονείς, τα παιδιά και στη διευρυμένη της μορφή τη γιαγιά και τον παππού. Οι γονείς καλύπτουν σ' όλα τα μέλη τις βασικές ανάγκες, όπως η τροφή και η στέγη.
Παράλληλα, όμως, αυτή η μικρή δομή προετοιμάζει τους αυριανούς ελεύθερους και ευτυχισμένους ανθρώπους, γι' αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα και εμπιστοσύνη. Επίσης, μέσα στην οικογένεια πρέπει να αισθάνονται όλοι ασφάλεια και ιδιαίτερα τα παιδιά να νιώθουν σιγουριά. Βέβαια, για να ζουν όλοι αρμονικά καλό είναι να υπάρχουν κανόνες που τηρούνται και όρια που δεν παραβιάζονται. Το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια:" να είναι όλοι καλά μεταξύ τους, να συζητούν και να βοηθούν ο ένας τον άλλον ".
Μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον, τα παιδιά αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και αποκτούν τα εφόδια για να μπορούν αργότερα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή. Μαθαίνουν να έχουν κρίση, πρότυπα και να αγωνίζονται για τους στόχους τους!

Ελένη Τουμπανιάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου