Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επιστροφή στα θρανία


 Αγαπητοί γονείς,
Με την 63314/ΓΔ4 Κ.Υ.Α. ΦΕΚ 2026/27-5-2020 Β΄ τα δημοτικά σχολεία επαναλειτουργούν.
Προκειμένου να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό την ασφαλή παραμονή των μαθητών στο σχολείο προτείνουμε τα παρακάτω.
·       Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο από 8:00π.μ.  μέχρι 8:15π.μ.. Πρόωρη και καθυστερημένη προσέλευση  θα δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή των οδηγιών. Οι μαθητές θα συνωστίζονται στην είσοδο ή θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους με διάφορες δικαιολογίες.  Οι γονείς για κανένα λόγο δεν εισέρχονται στο σχολείο από 8:00π.μ. μέχρι 13:15, που αποχωρούν οι μαθητές. Αν υπάρχει ανάγκη επισκέπτονται την /τον εκπαιδευτικό  μετά την αποχώρηση των μαθητών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
·       Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού και των Α΄ και Β΄ τάξεων του 5ου Δημοτικού  προσέρχονται και αποχωρούν από τη βόρεια είσοδο . Οι γονείς που παραλαμβάνουν τους μαθητές είναι καλό να μην καθυστερούν καθώς οι τάξεις θα βγαίνουν οργανωμένα και θα παρατηρηθεί συνωστισμός, αν κάποιος καθυστερήσει.
·       Οι μαθητές έχουν μαζί τους  όλα όσα χρειάζονται (μολύβια, γόμα, ξύστρα, στυλό, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους κλπ., ώστε να μη χρειάζεται να δανείζονται.
·       Το κυλικείο δε λειτούργει. Όλοι έχουν μαζί τους κολατσιό (καλό είναι να είναι συσκευασμένο μέσα στη σάκα τους)  και άφθονο νερό, ώστε είναι να μη γεμίζουν παγούρια και μπουκάλια από τις βρύσες. Σε καμία περίπτωση δεν πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση.   
·       Το καπέλο και το αντηλιακό είναι απαραίτητα, καθώς τα μέρη όπου υπάρχει σκιά δεν επαρκούν για όλους.
·       Σε καμιά περίπτωση δε φέρνουμε μπάλες και παιχνιδάκια για το διάλειμμα.
·       Επισημαίνεται ότι μαθήτρια ή μαθητής που νιώθει αδιαθεσία είναι καλό να παραμένει στο σπίτι.  
Με τη συνεργασία όλων μας θα τα καταφέρουμε.  
                                                                                       Οι Σύλλογοι Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου