Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Τα παιδιά του Στ3' αγαπούν τον χορό!




Η ενασχόλησή μου με τον χορό είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα.Με τον χορό γυμνάζουμε το σώμα μας, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας, καταπολεμάμε το άγχος και πάνω απ' όλα εκφράζουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας!
Το μπαλέτο είναι είδος χορού με καταγωγή την Ιταλία, το οποίο εξελίχτηκε στη σκηνική του μορφή κυρίως στη Γαλλία και την Ρωσία. Μία από τις γνωστότερες παραστάσεις μπαλέτου είναι "Η λίμνη των κύκνων". Τη μουσική έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Η ιστορία βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια και θεωρείται ένα απ' τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών και αυτό, γιατί είναι πλούσιο σε συναισθήματα.Την απόγνωση, τον τρόμο και τη μελαγχολία διαδέχονται η ελπίδα, η τρυφερότητα και η αφοσίωση.
Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια  μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο Ρόθμπαρτ προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό....
Αυτή ήταν η ιστορία της "Λίμνης των κύκνων". Είναι από τις αγαπημένες μου παραστάσεις χορού.
Ελίνα Πέγκου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου