Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΓΑΤΕΣ

'Όποιος διάβασε την προηγούμενη δημοσίευση που είχε τον τίτλο Hertz σίγουρα εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι τα ζώα έχουν μεγαλύτερο ακουστό φάσμα από τον άνθρωπο. Επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε διότι οι συχνότητες κάτω των 20 Hz και άνω των 20.000 Hz δεν γίνονται αντιληπτές από τους ανθρώπους.
Έχουν γίνει και κάποιες έρευνες σχετικά με το ποια μουσική αρέσει στις γάτες και στα σκυλιά. Οι γάτες προτιμούν να ακούν μελωδίες που είναι σε δύο οκτάβες πάνω από τα τελευταία πλήκτρα του πιάνου. Το πείραμα έγινε με τον εξής τρόπο.
Από δύο ηχεία ακούγεται μουσική. Ας τα ονομάσουμε Α και Β .Το ηχείο Α παίζει μουσική στην οποία έχουν εγγραφεί και υπέρηχοι δηλ. συχνότητες πάνω από 20.000 Hz. Το ηχείο Β παίζει την ίδια μουσική χωρίς όμως τις συχνότητες των υπερήχων . Τότε οι γάτες έδειξαν την προτίμησή τους στο ηχείο Α.
Κατόπιν έγινε αλλαγή και το ηχείο Β έπαιξε τους υπέρηχους.  Οι γάτες έδειξαν προτίμηση στο ηχείο Β.  Φυσικά , στα ανθρώπινα αυτιά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο ηχεία διότι όπως έχουμε πει οι άνθρωποι δεν ακούνε τους υπέρηχους. Κάθε φορά που γινόταν αυτή η εναλλαγή ανάμεσα στα δύο ηχεία οι γάτες έδειχναν σταθερά προτίμηση στους πολύ υψηλούς τόνους.

Οι γάτες έχουν γίνει πολλές φορές θέμα σε ποιήματα , σε τραγούδια , στην λογοτεχνία την ζωγραφική και γλυπτική πράγμα που είναι πολύ φυσικό αφού εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελούν ζώα συντροφιάς.
Σήμερα σας προτείνω βιντεάκια με θέμα τις γάτες.
Το ντουέτο των γάτων του Ροσίνι,  απόσπασμα από το μιούζικαλ Γάτες και το Ιταλικό τραγούδι Volevo un gatto nero σε δύο διαφορετικές εκτελέσεις.
Αυτά γράφουν οι άνθρωποι για τις γάτες. Άραγε τι λένε οι γάτες για τους ανθρώπους όταν μεταξύ τους μιλάνε την γατίσια γλώσσα τους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου