Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Στα γηρατειά σου, το παιδί που ήσουν συνεχίζεις (Γιάννης Ρίτσος)

Πολλές φορές έτυχε να διαβάσω στίχους που έγραψε κάποιος από τους μεγάλους μας ποιητές και το νόημά του μου έγινε κατανοητό αργότερα -ίσως και πολύ αργότερα.
Σήμερα θυμήθηκα αυτόν τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου, που χρόνια πριν είχα διαβάσει.
Στην χθεσινή μου δημοσίευση έγραψα για το "φαινόμενο Μότσαρτ", πως δηλαδή η μουσική του Μότσαρτ επιδρά σε έναν ορισμένο είδος νοημοσύνης. Αλήθεια είναι οτι η μουσική γενικά επιδρά στην ψυχική μας διάθεση, γιαυτό και η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται για την θεραπεία ασθενών με κάθε είδους παθήσεις (όχι μόνο ψυχικών ).Η εκμάθηση μουσικής είναι τροφή για τον εγκέφαλο διότι τον εμπλουτίζει με συνάψεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων. Όταν ένα παιδί μαθαίνει μουσική τότε μαθαίνει να αυτοσυγκεντρώνεται. Επίσης ενδυναμώνει την ικανότητα απομνημόνευσης.

Η μνήμη, δυστυχώς, αρχίζει να αδυνατεί σε μεγάλες ηλικίες. Οι πολύ ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι φυσικό λέμε να ξεχνάνε. Όλο και περισσότερο η ιατρική επιστήμη ασχολείται με την μνήμη και πως θα την διατηρήσουν οι άνθρωποι που γερνούν. Έχει μελετηθεί και ο ρόλος της μουσικής στην διατήρηση της μνήμης.(θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ)

Σήμερα θα σας δείξω μουσικούς υπερήλικες που παίζουν με  εξαιρετική δεξιοτεχνία και από μνήμης
Τα χέρια των μουσικών έχουν την δική τους μνήμη.
Έγινε κατανοητός ο ποιητής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου